Cele mai noi tendințe pentru o cameră de dining cu stil

Conform noilor tendințe, din casele spațioase nu trebuie să lipsească zona sau camera de dining, în funcție de compartimentarea casei. După cum sugerează și numele, această încăpere are un singur rol: de a lua masa împreună cu membrii familiei ori cu invitații, la ocazii speciale, astfel că nu ai nevoie de prea multe piese de mobilier.

Specialiștii în design interior sunt de părere că un pachet complet este alcătuit dintr-o masă încăpătoare, de câteva scaune și, eventual, de un dulap ori un bufet în care să depozitezi vesela, tacâmurile și paharele. Iar dacă spațiul îți permite, mai poți integra în decor și o vitrină sau un bar în care să stea la loc de cinste băuturile fine.
Înainte de a începe căutările pentru piesele de mobilier, îți recomandăm să ții cont de stilul în care ai decorat restul casei, pentru a nu crea un dezechilibru între culori și forme. Spre exemplu, pe podiumul combinațiilor de nuanțe se situează culorile reci (maro, albastru, violet) pentru pereți și cele neutre sau foarte deschise (alb, crem, roz pal) pentru piesele de mobilier.

Nu este o greșeală dacă pereții sunt albi, iar tu îți dorești mobilă în aceeași nuanță, pentru că aspectul va fi la fel de elegant și sofisticat. Însă, în acest caz, alege să accesorizezi camera cu o față de masă, șervețele, draperii ori covor în nuanțe mai puternice. Și pentru că vorbim despre alb, ai libertatea de a alege orice culoare.

Ca un ultim sfat: optează pentru piese de mobilier confecționate din lemn de tei, frasin, care să aibă și detalii sculptate manual. Sigur îți vei impresiona toți invitații! Exemple sofisticate, cu note ce exprimă eleganță găsești aici.


Articole asemănătoare

Lasa un comentariu